Newsletter-ARMY OF DIVERGENCE (my readers stand separate and distinct)

Saturday, February 4, 2012

Interview with Kat Jorgensen of "Your Eight O'clock is Dead"




Schedule:
January 9 - Kick Off & Giveaway at www.vbtcafe.com
January 12 - Interviewed at Unnecessary Musings bms.beard
January 13 - Interviewed by Louise James louisejames157
January 16 - Guest Blogging at BK Walker Books Etc. Guest topic - Road to Publishing
January 18 -  Interviewed at BK Media Entertainment  Please choose time to call in - 2pm, 4pm, 6pm, 6:30pm EST
January 20 -  Guest Blogging with Cindy Vine cinfam
January 23 - Guest Blogging at AZ Publishing Services phultstrand
January 25 - Guest Blogging at Mad Moose Mama heavensent
January 26 - Interviewed at Writing Innovations

January 28 - Guest Blogging at Ashley's Bookshelf ashleywintters
January 31 - Interviewed at Reviews & Interviews lisajackson

February 4 - Interviewed by Ami Blackwelder
 
Synopsis:
Becca Reynolds is having a bad day. Her grandfather’s lecture (#405: Eat a Healthy Diet or Die Not Trying) makes her late for her job at Daley and Palmer, the psychiatrists' office where she works as the office manager—her title, not theirs. Then her sausage and egg breakfast biscuit creates an oil slick that takes out half her desk, along with that day’s patient files. But she knows the day has taken a really bad turn when she discovers the firm’s eight o’clock patient dead with Dr. Dick Daley’s letter opener opening the patient instead of the mail.

With the fledgling firm in danger of an early demise, Becca appoints herself the unofficial investigator since the police seem to be looking in all the wrong places and doing a half-assed job of solving the crime. She begins a journey to find the killer, keep the practice afloat and with it, her job. In the course of her interfere—er, investigation—she finds a virtual cast of characters who could have done it, including the fancy side piece of the murder victim, his wife, his business partner, and even his psychiatrist.

The case takes Becca from the sordid depths of the Russian mob, to the upscale West End of Richmond, Virginia (known locally as River City), and even to her own backyard. In the course of the story she finds herself in hot water, hot danger, and with dreams of hot men.
 
Bio:
A notorious daydreamer, Kat knew it was only a matter of time before she became a writer. She learned to read by age four and had her first library card before her fifth birthday. To this day, she can lose herself for hours among the books at her local library or neighborhood bookstore. Ebooks and online ordering have made it really easy for her to keep her To Be Read pile from ever going down. A native of Richmond, Virginia, Kat is married with children and has a cranky tuxedo cat named Ben.




February 4, 2012 interview
Interview:
1) What inspires your writing, your muse?
Answer:  I think every day life inspires me.  Writers look at the world differently.  We see the mundane and turn it into a story.  Becca, the main character in Your Eight O’Clock Is Dead is based (very loosely) on me and experiences I’ve had or almost had.  I always say she is a younger, thinner version of me with great hair and two hunky men in her life.  I have one hunky guy that I’ve been married very happily to for 25 years.    
2) If you couldn't write, what would you do?
Answer:  If I could do anything, I’d own a yarn shop.  Knitting is another passion of mine, and I’ve met some really great people through knitting, so I would definitely want to keep my hands in knitting and keep meeting and getting to know knitters.  And if I owned my own shop, I could stop buying so much personal yarn.
3) Who is your favorite author? Book?
Answer:  I have too many favorites to pick just one.  Seriously.  Last year I read 104 books thanks to my Kindle.  I find I can read so much faster on an e-reader.  Talk about feeding an addiction.  
I love to read mysteries.  Love the early Janet Evanovich Stephanie Plum books and am always bowled over to have my book compared to that series.  
As for a favorite book, I do love Gone with the Wind.  I read it way back when, but after seeing where Margaret Mitchell wrote the book and the tiny typewriter she used, I am in awe.  
4) When did you know you wanted to be a writer?
Answer:  I think ever since I first had a book read to me, I wanted to write.  I love to make up stories.  To entertain people with words you wrote is just the best feeling.  
5) Have you gone the traditional route? Indie route? or both?
Answer:  I guess you could say I’ve done both.  I had a short non-fiction story published in an anthology in 2008.  With the mystery series, I’m going the indie route and very happy with my decision.  I’ve received so much favorable feedback since Your Eight O’Clock Is Dead was published.
6) What advice can you give for writers out there looking to promote?
Answer:  I wish I had *the* answer for this question.  I was sort of unprepared for the promotional end of publishing.  I knew I was going to have to promote my book(s), but the industry is changing and a lot of things that might have worked before, don’t any longer.  
I think writers need to pay attention to what other successful writers are doing and try a bit of everything as the budget allows.  I’ve tried some things that I thought were going to be successful, and they were a bust.  Other things that I thought would do diddly for my book have turned out to be very successful for me.  I think you have to try, try, try and keep track of what works for YOU.  
7) Name three places readers can find you?
Answer:  I have a website at http://katjorgensen.com/
I’m also on Facebook at http://www.facebook.com/#!/pages/Kat-Jorgensen/236002929809168
and Twitter @katjorgensen
8) Tea or coffee?
Answer:  Neither.  I’m a big water drinker.  But in the summertime, I do love an unsweetened ice tea.
9) Morning or night?
Answer:  I’m a night owl.  I’ve tried to change.  I really have, but my body clock isn’t happy going to bed early or getting up early.  There’s something intriguing about the night that speaks to my writer’s mind.  
10) Cats or dogs?
Answer:  I love dogs, but sadly, I’m allergic to them.  I do love cats, too, and we have a cranky tuxedo cat named Ben who lives with us - or rather lets us share the house with him.  He’s the inspiration for Higgins the cat in the River City Mystery series.  
Thank you so much for allowing me to visit with you today.

No comments:

Post a Comment

Thank you so much for commenting!

EatKind.net

Total Page views This Month